Biverkningar

Jag hinner inte ens fullt återhämta mig från influensan så dyker migränen upp från ingenstans och sabbar en totalt.
För ett tag sedan fick jag en ny migränmedicin. Maxalt Rapitab som är baserad på rizatriptan. En frystorkad tablett som är himla skum och ligger i en enportionskarta i en tätslutande påse i en plastask i en pappförpackning. =) Jag har för länge sedan provat sumatriptan och fick vidriga biverkningar av det. Därför var jag lite skeptisk till den här nya. Men läkaren sa att det nog inte var någon fara så varför inte prova, vilket jag gjorde förra gången jag fick migrän. Tog tabletten, la mig och sov en stund och sedan var jag funktionsduglig igen. Kanoners!
Så i går när migränen dök upp tog jag en tablett och la mig i sängen. Sedan blev jag faktiskt riktigt rädd. Så jävla dåligt jag mådde av det! Som om hela kroppen trycktes ihop. Huvudet och bröstet hade flera tons vikt på sig och det kändes jobbigt att andas. Jag blev yr och skakig och mina tänder värkte så pass att jag inte kunde bita ihop. När Peter kom hem hade jag visst inte pratat så sammanhängande heller. Lustigt nog fattade jag inte att det var biverkningar från medicinen förrän Peter sa det. Då kände jag mig lite lugnare och kunde sova ordentligt. Vaknade sedan vid 11 på kvällen och mådde bättre. Biverkningarna hade i stort sätt försvunnit och migränen hade mattats av. Tog en dusch och sedan somnade jag lyckligtvis om.
Så i dag har jag mått lite sådär kan man väl säga. Den ”eftervärk” jag kände gick bort av ett par eezeneo och annars var det bara ett lustigt tryck mellan ögonen och att jag kände mig lite darrig och lullig.
Vad jag hatar migrän… =(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>