Den senaste tiden

Ja, nu var det ju ett tag sedan jag skrev något här. Det har hänt både mycket och lite. Det har gått lite i perioder. Men i stället för att skriva en massa så tänkte jag skriva lite men med bilder till. Måste ju få visa upp lite bilder från min digitalkamera… ;o)


Först av allt så har jag ju flyttat. Peter och jag flyttade ihop den första oktober:
Så här såg lägenheten ut innan vi fick dit alla saker:


Den här bilden tog jag med mest för att visa hur det ser ut vid fönsterna. Innan alla fönster så går väggarna ut lite, vilket ger dessa mycket mysiga krypin. Tyvärr får det de 60,5 m2 att se lite mindre ut, men det gör inte så mycket.


Det här är vardagsrummet åt det håll där gubben och jag har våra skrivbord. Det är en del av mitt skrivbord man ser på bilden. Det var bland det försat som vi körde dit. Bakom bilden är där vi har TV-hörnan.


Den här bilden tycker jag om, jag tycker köket ser så mysigt ut, fast det är det ju i verkligheten med. Köket är format som en romersk etta (ni vet ett stort T med ”golv”). Där jag står och tar bilden är där vi har Peters fina köksbord med kökssoffa och stolar, sedan kommer ”avdelningen” som består av ett städskåp och kyl o frys på ena sidan och ett skåp och skafferi på andra. Efter det kommer diskbänken, spisen osv. Det är dessutom två fönster i köket, men dem syns inte här, de sitter på vänster sida.


Här har vi fått dit en av våra bokyllor och min underbara bror John är redan i gång med att skruva ihop dem så att vi kan sätat upp lite.Sedan tyckte dem att det började bli lite för mörkt, så John och Peter hjälptes åt att sätta upp en lampa. Och nej, det är inte något drickbart Peter håller i handen utan ett ljus så att de ska kunna se något (man ser inte det för kamerans fina blixt, men det var ganska mörkt i rummet).

Till helgen den veckan var det dags för den riktiga flytten. Då kom min morfar och morbror B-E med släp för att kunna få hit de stora möblerna. Sedan skulle saker och ting sättas ihop med.

Här är John, morfar och B-E i full färd med att sätta sätta ihop Peters och min säng. Det syns lite på morfars min att de inte var så glada över att jag stod jämde och blixtrade med kamera hela tiden.


Peter var heller inte så glad åt det. Han är överhuvudtaget inte så glad över att jag tar en massa bilder på honom. Men det gör jag iaf… ;o)Sedan stod morfar och B-E en lång stund och diskuterade hur sängen skulle sitta ihop. Skulle de skruvarna vara där eller där? Jag kan avslöja att på kvällen när jag skulle lägga mig i den så brakade den ihop. Det var mittenstången som inte redigt satt som den skulle.


Sedan blev John och Peter så trötta att de lade sig en stund på sängen. De tyckte den var skön.

Dagen efter var det dags för städning av den gamla lägenheten. Men det ville inte John, morfar och B-E hjälpa till med. Undrar varför… Däremot hjälpte mormor och mamma till som vanligt.


Här är Peter i full fart med att först öppna fönstret och sedan sätta i gång med att tvätta det. Man kan även sen en glimt av min mormor genom rutan till vänter i den övre bilden där hon försöker gömma sig för kameran. =o)

När man var klar med den städningen så var det bara att återvända det det nya hemmet och börja med den städningen. Det kändes som det aldrig skulle ta slut.


Här är vardagsrummet igen, fast med betydligt mycket fler saker. Men det här är ändå inte bilder på när det såg ut som värst. De här bilderna är tagna den 5:e oktober, dagen innan jag fyllde 20 och skulle få mor, bror och mormor på besök för lite tårt-ätande.


Jag skulle också baka lite smarrigt, vilket kändes väldigt lätt att göra när alla kökssaker var nerpackade (tja, förutom det Peter och jag använde de dagarna vi hade bott där).


På min födelsedag unnade jag mig en hårklippning. Färgade håret gjorde jag hemma, som alltid.

Vi hann iaf färdigt med iordningställandet av alla saker i lägenheten (om man inte öppnade skåpen…) tills den 6:e och här sitter vi nu och äter av den goda chokladtårtan (det är mor min som man ser en bit av).


Till helgen kom det några fler från familjen på besök. Vi var då jag, Peter, mor, bror, morbror B-E, mormor och morfar som satt och åt smörgåstårta. På den övre bilden syns John och B-E, och på den nedre mormor och morfar.


Här sitter jag i mitt nya fina förkläde med matchande bordstabletter som jag fick från sambons familj i present. Tack så mycket!

Efter ca två veckor i den nya lägenhetn var det dags för katterna att komma dit. Mamma och jag har ju sex katter tillsammans: Zoomer och Sussie (och deras barn) Lillan, Topsy, Bus och Jeppe. Jag ”tog” (egentligen ville jag har alla katter, men det gick ju inte) Zoomer (självklart, det var/är ju min katt från början) och de två flickorna, Lillan och Topsy.


På den övre ligger Zoomer på en banankartong i mammas lägenhet innan jag flyttade. Katterna älskade att ligga i hålet som är på ovansidan, särskillt på de kartonger som var högst upp (vi staplade dem så en del ”staplar” blev ganska höga). Och på den nedre bilden ligger Topsy och Lillan och gosar lite på en stooor kudde inne i Peters och mitt sovrum.Just den stoooora kudden i sovrummet är ganska populär hos katterna. Här ligger Lillan och sover på den och på andra bilden ligger hon och gosar med Zoomer på den.


Här har Zoomer roligt med en klösbräda inne i vardagsrummet.

Men mamma och jag har bestämt att vi egentligen är ”mattar” till alla katter även om de är nu är ”delade”.


Så nu finns Bus, Sussie och Jeppe hos mamma. Visserligen är det lite skönt att ”bara” ha tre katter , men jag saknar dessa ganska mycket.

Ville ha med de här bilderna med. Jag tycker Bus och Sussie är så söta här.


Det här är också en sådan söt bild. Just detta är Lillan och Zoomer, men alla tre ligger så här ibland.


Dagen efter att vi hade fått hit katterna kom Peters familj på besök för att se på den nya lägenheten. Peters far och mor från Öland och hans syster och hennes pojkvän från Linköping.
Zoomer och Lillan som är ganska fega av sig stannade under soffar hela tiden medans familjen var på besök. Topsy tittade fram en gång, men eftersom hennes far och syster tyckte det var bättre att stanna under soffan så ville hon vara där med.


Här serverar Peter, sin syster och hennes pojkvän, kaffe medan jag hänger på. På den nedre bilden sitter Peters far Lasse medan Peter själv står och iaktar sin mor Gunilla (det är hon som har tagit dessa två bilder samt bilden här nedan).


Senare bjöd hans föräldrar oss alla på mat på Kwang chow. Mums!

Den 24:e oktober fyllde min morbror B-E 50 år. Hipp, hipp hurra och Grattis! Den helgen var vi och firade honom.

I detta paket (på den övre bilden) fanns det ett par tofflar med hjärtan på (Peter och jag letade efter filttofflor men hittade tyvärr inga) och ett par läsglasögon i högsta styrka (notering: B-E använder inte glasögon) Dessutom fick han en käpp med ”guld” handtag av sin mor. Allt som behövs när man fyller 50… ;o)
På den nedre bilden… Tja, han ville se om han kunde lista ut vad det var i genom att skaka lite på det.

Och alla var vi där för att fira.Mamma…
…John…


…mormor…


…morfar…


…Peter…

…och jag.
Men eftersom jag inte ville släppa ifrån mig kameran fick jag ta kort på
mig själv (därav den något oskarpa bilden…).Efter den goda tårtan satte några av oss i stoffan och andra gick runt och kollade lite. B-E var en av dem som satte sig i soffan, han hade ju redan sett sin lägenhet. Och morfar var lika glad som vanligt.


Jag passade på att skala av lite hår från Peter.Visst har jag fina morföräldrar!?

För att göra ett stort hopp… I morse satt Peter och jag vid köksbordet för att äta några mackor.

Det tyckte Lillan var en väldigt bra idé, så hon, som annars avskyr att vara i famnen på någon, hoppade upp i Peters knä för att tigga lite.Sedan tyckte Peter att eftersom jag hade tagit bilder på honom så skulle han ta några på mig också. Den övre bilden illustrerar hur jag ville se ut på korten, men sedan kom Lillan och nästan hoppade upp i famnen på mig och då kunde jag ju inte ha händerna framför ansiktet.När Peter hade lämnat matbordet tog Lillan hans plats, hon tänkte väl att om Peter fick mat när han satt där så kanske hon skulle få det med.Sedan upptäckte Topsy och Zoomer vad som fanns på matbordet.

Och sist men inte minst, lite fler bilder:

Topsy kände sig lite äventyrlig så hon bestämde sig för att se vad som fanns i slutet av plast-tunneln.


En kväll för kanske en vecka sedan eller något, titta min bror in och sedan satt vi hela kvällen och större dalen av natten och bara pratade strunt och tittade på TV.


De här bilderna kommer jag inte ihåg när de togs, men jag tycker om dem. Synd bara att inte hela Peter kom med på den övrebilden. Annars hade det varit en helmysig bild.


Jaja, nu tror jag att det är nog med bilder för i kväll. Ska hitta på något annat än att sitta framför datorn nu.

God kväll på er alla! Och Grattis till alla fäder!

1 comment

  1. Åhhh…en massa nya bilder! Kul!
    Och du….var det verkligen andar som gick omkring i B-E:s lägenhet? *asg*
    Kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>