Onsdag-segt

Usch, vilken tung dag! En sådan dag där man får tvinga fram varje rörelse, när tiden knappast kan gå mer långsamt och kroppen inte vill vara med och leka. Fredag kan inte komma fort nog. Väntar på att älsklingen ska komma hem nu och ge mig en stooor kram och steka pannkakor.

Biverkningar

Jag hinner inte ens fullt återhämta mig från influensan så dyker migränen upp från ingenstans och sabbar en totalt.
För ett tag sedan fick jag en ny migränmedicin. Maxalt Rapitab som är baserad på rizatriptan. En frystorkad tablett som är himla skum och ligger i en enportionskarta i en tätslutande påse i en plastask i en pappförpackning. =) Jag har för länge sedan provat sumatriptan och fick vidriga biverkningar av det. Därför var jag lite skeptisk till den här nya. Men läkaren sa att det nog inte var någon fara så varför inte prova, vilket jag gjorde förra gången jag fick migrän. Tog tabletten, la mig och sov en stund och sedan var jag funktionsduglig igen. Kanoners!
Så i går när migränen dök upp tog jag en tablett och la mig i sängen. Sedan blev jag faktiskt riktigt rädd. Så jävla dåligt jag mådde av det! Som om hela kroppen trycktes ihop. Huvudet och bröstet hade flera tons vikt på sig och det kändes jobbigt att andas. Jag blev yr och skakig och mina tänder värkte så pass att jag inte kunde bita ihop. När Peter kom hem hade jag visst inte pratat så sammanhängande heller. Lustigt nog fattade jag inte att det var biverkningar från medicinen förrän Peter sa det. Då kände jag mig lite lugnare och kunde sova ordentligt. Vaknade sedan vid 11 på kvällen och mådde bättre. Biverkningarna hade i stort sätt försvunnit och migränen hade mattats av. Tog en dusch och sedan somnade jag lyckligtvis om.
Så i dag har jag mått lite sådär kan man väl säga. Den ”eftervärk” jag kände gick bort av ett par eezeneo och annars var det bara ett lustigt tryck mellan ögonen och att jag kände mig lite darrig och lullig.
Vad jag hatar migrän… =(

Myser på rummet

Sjuuukt trött nu!
Först på dagsschemat låg Tutankhamun-utställningen, vilket var himla nice. Vi valde bort audioguiden för alla tre föredrar att i egen takt gå omkring och titta och läsa sig till det man vill veta. Tyvärr missade vi då ljudet till ett par småfilmer som visades, men mycket av historien känner man ju redan till sen innan. Det kändes faktiskt lite som att vara tillbaka i Kairo och Egyptiska museet. =)
Resten av dagen gick åt till lite shopping. Vi hade planerat att äta middag på Bishop arms, men när tiden närmade sig för det, var vi fortfarande nöjda efter lunchen. Vi drog oss i stället tillbaka till våra rum där jag unnade mig ett underbart bubbelbad. =)

Visst är det riktigt skönt med ett eget hotellrum och mycket tid till me-time. Att kunna vräka ut sig över hela sängen och bara ta hänsyn till sig själv.
Men nu… Nu saknar jag min man och de små håriga och det ska bli underbart att komma hem och gosa med dem alla tre. =D

Malmö

Landat på hotellrummet och intagit zombie-mode.
I morse hoppade jag, mor och bror på tåget till Malmö där vi ska spendera helgen. Större delen av den här första dagen var vi i Trelleborg och besökte mors vän G, hennes gubbe och alla deras djur. =) Eftersom febern gjorde ett återbesök i går blev jag glatt överraskad över hur pass bra jag mått i dag. Jag går fortfarande runt i min lilla bubbla med täppta bihålor, kittlande luftvägar, nedsatt lukt- och smaksinne samt hörsel. Inget vidare men det får gå. Dock känns det ju verkligen att man inte är helt pigg när man börjar flåsa efter två steg. =/
I morgon är det dags för huvudmålet för den här resan, nämligen Tutankhamun-utställningen. Men just nu…
20130215_214527

Dagen gick

På något mirakulöst sätt lyckades jag ta mig igenom dagen. Matt, snorig och med värkande bihålor så gick det faktiskt ändå bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Särskilt efter att ha vaknat alldeles kallsvettig efter en sömnlös natt med massa hosta.
Nu är det bara morgondagen kvar och sedan är det helg. Skönt. Och roligt då det betyder Malmö för min del. =)

Den här bilden fick mig att tänka på Peter… =D
581172_10151299913610143_1226379618_n