Inventering

”Jag har hålat fast felan i sken skruv.” Den kan ni fundera lite på om ni vill. Sagt av en mycket trött Jenny under en arbetsdag. =)

20121213_083901Den här veckan har vi kört 10-timmars dagar för att sedan vara lediga på fredagen, i dag.
Har med ominventering och ombyggnationen att göra. Det låter ju inte så mycket med ”bara” 2 timmars jobb mer per dag och det har gått någorlunda smidigt faktiskt.
Men fasen vad det känns i kroppen! Och jag får nog säga att huvudet känns lite extra mosigt. Det är då meningar som den ovan kommer ut. =)
Gårdagen kan beskrivas med fem ord: Inventering, brandlarm, Luciatåg, komp och shopping. =)
Det var dags för den årliga inventeringen och då är det bara att räkna på. Hamnade nere i klt (lagret för de mindre sakerna) på den värsta hyllan tillsammans med två andra. Tidigare år har all inventering tagit ungefär 1½ dag men i år så var redan tälten räknade och upplägget var helt annorlunda så vid 12 kunde de som var klara kompa och gå hem. Och det efter både ett brandlarm och ett besök av Tranås Lucia. För att spara på komptimmarna höll jag dock ut till ca halv 2 innan jag cyklade hem. Skönt ändå att sluta tidigare för då kunde jag hinna med lite ärenden på stan. Slapp jag göra det i dag på min lediga dag. =)

Klagar som vanligt

Fy fan för det mesta just nu! :( Efter att ha känt mig rätt knäckt av all värk den senaste tiden så började det ändå kännas som det var på rätt väg. Jodå, värken är bättre (man kanske säger mindre?) men nu har höger arm börjat bråka också. Har ont från axel ner till fingertopparna vilket massören i dag fick ta hand om, utöver det vanliga. Fick därför prova på lite koppning för första gången. Det är INTE skönt! Fast det beror väl mycket på värken innan.

Fick höra sådana förjävliga nyheter om Stiga i dag. De som har ett avtal mellan Stiga o mitt jobb blev ditkallade för ett stormöte. Efteråt fick vi andra höra att det var pga att Stiga i dag gick ut med ett varsel. Inte för att säga upp några stycken, utan för att säga upp ALLA! Hela fabriken flyttar till Italien under semestern nästa år. Kan knappt fatta det! Det är ca 175  anställda bara på kollektivstidan o sedan alla på kontoren. Tänk vilken jobbig tid det blir för dem nu! :( Vi blev helt chockade av att höra det. Det här kommer ju att sänka den här stan ännu mer och, om man tänker lite själviskt, det kommer till slut att gå ut över mig som anställt. Blä!

I bakhuvudet ligger det ju sedan innan min oro för Peter. Han säger att det inte är något att tänka på men det är klart som fan att man går och grubblar över att hans huvud. Han var ju på magnetröntgen för ett tag sedan eftersom han för andra gången haft en inflammation på ena synnerven. Läkarna hittade då en avvikelse (vilket jävligt ord!) som de vill kolla upp noggrannare. Därför blir det ännu en magnetröntgen, denna gång med kontrastvätska, samt att de tar ett prov på ryggradsvätskan. Pissigt.

Fick dessutom höra för en stund sedan att vår bil antagligen är paj. Det här året kan inte ta slut fort nog.

På god väg

Jaha, i skrivande stund så är det 30 minuter kvar till första advent. Även fast jag ser fram emot julen så känns det som man skulle vilja stanna upp tiden och få den att gå saktare. Hur kan det gå så jäkla fort?
Precis som alla andra år så försöker jag planera i god tid så att jag ska slippa känna min stressad in i det sista. För jag är faktiskt himla bra på att planera. Det är bara den lilla saker att hålla sig till planeringen som jag har svårt för.
Men det känns som att vi är på god väg iaf. Fick en hel del julstädning gjord i dag och resten blir i morgon. En julklapp är redan klar och flera andra är nästan klara. Den lilla julpyntningen vi kommer att göra kommer upp i mon förutom granen som kommer mycket senare. Det blir ingen julmat (bara ev julskinka men då redan färdigkokt) och det enda jag ska baka är en enkel saffranskaka. Eftersom vi inte är hemma i jul så är allt sånt inte nödvändigt. Tycker det känns underbart! Jag tycker till och med att snön ute är mysig. =)