Ny leksak

Jag har hela tiden tyckt att det verkar så onödigt med surfplattor. Jag föredrar att sitta vid en rejäl dator och när jag inte är hemma så har jag ju min mobil. Dessutom har jag en minipc för tillfällen när jag åker i väg. Så när Peter började prata om att han ville ha en så tänkte jag bara på vilket slöseri med pengar det verkar vara. Hur ofta kommer man använda plattan och till vad (som man inte kan göra på det man redan har)? Nu har det dock gått ett par år och man har mognat. ;)

Tror jag fick någon form av ha-begär. Började tänka på alla e-böcker jag kunde läsa, för att inte tala om alla tidningar och serier. Jag kunde ligga i sängen och titta på film smidigare och mycket mer. Dessutom har jag ju så ont i min nacke, mina axlar och all annan skit, vilket en platta skulle underlätta. För att inte sitta vid datorn alls är liksom inget alternativ. ;)

Jag nämnde för Peter att jag trots allt vill ha en platta, vilket han tyckte var en bra i ide, och på kvällen beställde jag en. Kolla på flera alternativ och till slut blev det en iPad 3. Apple-produkter är ju trots allt kvalité-produkter och jag har ju redan en androidmobil. Variation är bra. ;)

Så nu sitter jag här och leker mig fram till olika inställningar och försöker komma fram till vilka appar som kommer att förgylla min vardag. Det finns ju ett helt hav av dem!

Dock underlättar det tyvärr inte med att jag har migrän. Vet inte vad som hände, det bara slog till. Rätt väntat egentligen efter denna helvetes-veckan på jobbet, men man är ändå aldrig beredd. Tog ett par piller och en lur och nu känns det faktiskt lite bättre. Fast inte bra. Därför fick Peter gå i väg till sin kusins öppnahus (hon fyllde i veckan) själv och så kommer jag stanna hemma från Peters reunion med klassen i kväll. Synd, för det är en rolig skara. :(

Jobbig tid

Har inte blivit att man fått ork till att skriva något här. Den senaste tiden har varit rätt jobbig. Först fick en nära vän ta det jobbiga beslutet att låta en av sina katter somna in (Agnes ♥) och sedan blev våran Lillan sjuk.
Hon hade haft någon form av allergisk reaktion en längre tid och då de vanligaste medicinerna inte fungerade så fick vi prova en ny. Det gick jättebra till en början, svullnaden gick ner och det var inte ens några problem med att få i henne tabletterna. Sen tog det bara tvärstopp. Hon vägrade att ta tabletterna så vi fick sluta med dem. Sedan slutade hon att äta helt. Gick kraftigt ner i vikt och när vi väl kom till veterinären så hade hon dessutom fått gulsot.Det var levern på henne som inte mådde bra. Efter blodprover så fick vi veta att de andra organen iaf inte var dåliga och vi började med tvångsmatning. Hon fick en uppåtsving då hon åt två torrfodersbitar helt själv och  till och med klöste lite på en klöspelare. Dock gick det snabbt ner igen och vi fick åka till Valla djurklinik i Linköping där hon lades in.
Trots tvångsmatningen så hade hon gått ner ytterligare och hennes värden var sämre.
Dagen efter ringde dem och vi blev tvungna att ta beslutet att låta henne somna in. Hon ligger nu och vilar på Kullsäters djurminneslund tillsammans med andra älskade husdjur och vi saknar henne väldigt mycket. ♥

För att gå vidare till roligare saker. Semestern närmar sig och i dag bokade vi tåget till Öland. Ska bli super skönt! =) Förutom det så har vi tagit beslutet att stanna hemma utöver det. Peter har ju bara fått ihop två semesterveckor än så länge och det kan vara skönt att bara vara hemma och slappa lite också.
Så nu har jag råkat skicka efter en iPad 3 i stället. Och Peter har beställt en Letto. Så det kan gå. ;)