Varning för halvtaskig liknelse.

Större delen av denna dag har verkligen varit helt, så in i helvete, förjävlig.
Det började jävlas i går, på jobbet. Nya problem, samma gamla orsak.
Man skulle kunna likna det med att någon som jag inte känner skulle köpa ett par klackskor till mig. Personen har dessutom aldrig själv gått i sådana skor och när jag får dem så är det helt fel. Minst 2 nr för små så det gör ont i mina fötter när jag försöker ta på dem och gå i dem. Jag kontaktar personen direkt och förklarar felet, men då är det redan för sent att lämna tillbaka dem. Det är bara för mig att fortsätta gå i skorna och ha ont, eftersom jag måste det. Dock har jag bett personen att nästa gång det ska inhandlas skor till mig så vill jag vara med och prova dem en gång innan, så att jag får ett par som passar.
Nästa gång kommer och då får jag, även denna gång, ett par skor hemskickade utan att ha fått prova. Och den här gången är de 3 nr för små och går inte heller att lämna tillbaka. Dessutom gör det nu så ont att gå i dem att en sjukskrivning inte är långt borta.
Det är så det är just nu. Vår avdelning klampar omkring i dessa 3 nr för små skorna hela dagen och gör vårt bästa bara för att stå ut. Våra förbättringar får ingen respons och vår kokande ilska gränsar till total uppgivenhet.
Jag fattar verkligen inte hur svårt det ska vara för folk att göra sitt jobb när folk i stort sätt slänger sin hjälp på dem.

Det riktigt fina med dagen var dock att vår bil gick igenom besiktningen utan fel. Fick en liten anmärkning på att vänstra halvljuset var lite lågt bara. Känns så skitskönt! Ungefär lika skönt som jag har det på balkongen just nu med en Häagen-Dazs glass med chokladsmak. =D

Highlights

Ni vet det gamla talesättat: ”Var försiktig med vad du önskar. Det kan slå in.” Mm, jag satt och suckade för mig själv om att jag hade så tråkigt och att jag borde hitta på något. Strax därpå ringer telefonen med Tranås posten på andra sidan.
Visst låter det spännande?
Det var det inte.
Porten här nere är så svårt att öppna ibland och nu stod tidningsutdelaren och kom inte in. Så jag sprang ner och öppnade, släppte in henne, fick min tidning och sprang upp igen. Kunde ha varit en enkel uppgift om jag inte hade legat sjuk den senaste tiden med feber, halsont o dyligt. Hostade som en tok när jag kom innanför dörren och världen bara snurrade. Suck.

Upptäckte att jag inte skrivit så mycket på sista tiden. I bland skriver man inte för att inget har hänt och ibland skriver man inte för att det hänt så mycket. Nu gäller det mer det sistnämnda. Men jag ska inte tråka ut er med för många detaljer så här kommer ”highlightsen”:

För ungefär tre veckor sedan var vi till veterinären med Lillan igen.Den här gången fick vi en helt ny medicin som vi ska prova. Tyvärr ska hon ha två kapslar åt gången och i trodde aldrig att det skulle gå att få i henne dem. Dock överraskade hon oss rejält med att bara surpla i sig den tillsammans med godiset vi gömde dem i. Tyvärr verkar hon nu ha listat ut vad sysslar med så de senaste dagarna har det vara näst intill omöjligt. Har kontaktat vet. igen för att  få några tips. Få se vad dem säger. För första gången har faktiskt svullnaden gått neråt och vi vill ju att hon ska bli bra! Oroar mig dock lite för att hon har gått ner i vikt igen. =(

Samma vecka men på helgen, var det dags för Svenska Tatueringsmässan i Norrköping. Peter o jag åkte dit på lördagen med stora förhoppningar. Visst var det roligt att gå omkring och kolla på allt och alla. Men vi blev lite besvikna att vi gick därifrån utan nya tatueringar. Alla var ju fullbokade. =( Dessutom orkade jag inte vänta på den kö det var in till Federal piercing. Väl ute igen så tog vi en runda in på tivolit som fanns jämte. Köpte mig en sur rabarberrem och Peter vann en nalle till mig. =)
Åt och drack lite gott och tog sedan tillvara på vädret med en promenad runt Norrköping.
På väg ner till stationen mötte vi en polisbil i full fart men tänkte inte mer på det förrän vi kom hem och jag läste lite nyheter. Nästan exakt en timme efter att vi hade varit på en viss gata och gått, hade två personer blivit skjutsa där Lite läskigt när man tänker på det, hade hade definitivt inte velat se det.

En ny bil har blivit inköpt också. Ljuddämparen lossnade ju på Peugeoten och när vi tog den till en verkstad så sa dem att hela avgassystemet behövde bytas. Jaha, bara att punga ut med över 4 papp till det. Men när de väl skulle sätta fast den så upptäckte de att katalysatorn var helt paj och att hela bakvagnen behövde bytas ut.  Bara bakvagnen skulle gå på 10 papp och då sa både Peter o jag: ”I helvete heller!”
Men vi måste ju ha en bil så det blev till att googla runt och redan dagar därpå åkte mor o jag till Ölmstad (i en bil utan ljuddämpare, kul) och dumpade den där och åkte hem i en Renault i stället. Den var billig den med så jag har väl inte så höga förhoppningar, men den har setts efter av tidigare ägare så den verkar fin iaf. =)