Tyst kommunikation

Har ni tänkt på hur mycket man faktiskt kommunicerar med främlingar helt automatiskt? Inte med ord, utan med kroppsspråk och miner. Som när man tex möter en hundägare med hund på en smal stig. Ägaren kanske tittar på en med en bekymrad rynka mellan ögonbrynen, som för att förmedla en ursäkt ifall man skulle vara hundrädd. Eller bara försöka läsa av om man är rädd. Jag brukar då svara med att le åt personen för att tala om att jag inte har något emot att trängas med hunden. Tyst kommunikation som säger det nödvändigaste.
Jag kom och tänka på det här när jag cyklade hem i dag. Jag kom i en  korsning ungefär samtidigt som en annan cyklist, fast denne kom från motsatta håll. Vi blev båda tvungna att tvärnita då en bil kom körandes rakt ut i väldigt hög hastighet. Han hade aldrig hunnit stanna och då var det dessutom övergångsställe. När bilen passerat och vi kunde börja cykla över igen fick jag och den andre cyklisten ögonkontakt. Genom att spärra upp ögonen lite och knipa ihop munnen en aning, förmedlade vi vår irritation över hur en del, som tex den bilen, beter sig i trafiken.
Just sådana saker gör man ju hela tiden. Det är rätt fascinerande egentligen. =)

Och vet ni? Bara 8 timmar kvar nu… ;)

Lustigt nog i tid

I dag var jag riktigt snabb med morgonrutinerna. Ungefär 5:40 vaknade jag i panik. Jag brukar gå upp 4:25 så man kan säga att jag hade försovit mig lite. Avskyr verkligen att komma för sent till jobbet så jag gjorde mig i ordning så fort jag kunde utan att stressa ihjäl mig. Var tvungen att fixa frukost också. Jag vet inte exakt när jag cyklade hemifrån, men precis 6:00 stämplade jag in på jobbet och lyckades alltså komma i tid. Helt otroligt.

När jag kom hem efter jobbet blev det till att stressa igen då jag skulle fräscha upp mig och göra mig i ordning för att gå till sjukgymnasten. Kom fram precis 15:00 då jag hade min tid där. Himla tur igen. =)
Lite mindre tur dock när sjukgymnasten sa: ”Du somnade ordentligt den här gången, hörde jag…” när jag legat med nålar i ansiktet i 20-30 minuter och antagligen somnat. Tur att jag valde just sista gången hos henne att snarka…

Efter det blev det fika på stan med Petra. Lite shopping, beslutsångest och en hel del skratt. =)

Nu är det bara 16 timmar jobb kvar…

Sol

Underbart väder vi har, tycker ni inte? =)
Peter o jag var ute på en promenad tidigare, gick större delen av ”lilla jorden runt”. Hade tänkte gå hela men som vanligt var en del av vägen översvämmad så vi fick vända. På hemvägen köpte vi glass o bärs som vi sedan avnjöt på balkongen medan solen gick ner. En riktigt bra avslutning på dagen tycker jag. =)

Nu är det bara 24h jobb kvar, sedan SEMESTER SEMESTER SEMESTER!

Midsommar

Jag upptäckte nu att jag hade glömt att skriva något om midsommarafton. Egentligen spelar det väl ingen roll, men jag känner att jag vill det ändå. =)
Eftersom vädret  var väldigt ostabilt så kändes det inte som något idé att åka upp till stugan. Inte så roligt om det regnar. Så i stället så ordnade Peter o jag en liten midsommarbuffé och bjöd över våra mammor o min bror. Efter det blev det lite spel och prat. Grabbarna tog svängen till Fish & Ale på kvällen medan jag hellre kände för att bara sitta vid datorn med mitt vin och softa (det hade varit en jobbig vecka). Allt som allt så tyckte jag det var en riktigt bra midsommar. =)

Nedräkningen börjar

Nu är semestern nära, jag kan nästan känna doften av den. 48 ynka små timmar kvar. Kanske till och med mindre om man får kompa lite i mon. Det är rätt ofattbart egentligen, det har gått så fort att man inte ens hunnit att sukta efter semestern så som man gjort tidigare år.

Den här semestern blir lite annorlunda dock, eftersom Peter studerar nu. Han kommer att jobba hela tiden utom en vecka, då vi drar till Öland och besöker hans far. =) Jag blev lite ängslig över vad jag skulle hitta på under de övriga tre veckorna. Jag har en tendens att bli rätt så rastlös om jag bara går hemma. Klättrar nästan på väggarna. Men om jag tänker efter noga så blir det nog inga problem. Jag har ju lovat mig själv att ta körkortet i sommar. Eller börja iaf. De har bara öppet två veckor och under den tiden så kan jag ju få lite gjort. Sedan ska jag övertala en vän att åka med på Ålands-kryssning. ;) Och så har vi ju alltid sommarstugan. Tänkte jag skulle bo där lite i år.
Ja, jag kommer nog att kunna hålla mig sysselsatt ändå. =)