Morotskaka

Efter nästan ett år har jag fått ändan ur vagnen och beställt papperskkopior på egyptenresan. 389 bilder blev det och efter en väldigt hårt gallring och sedan en ännu hårdare tillsammans med Peter kunde jag få ner dem till 300st. Albumet vi köpt rymde nämligen bara 300st. Stod det! För när jag var klar upptäckte jag att det var två sidor över. Dessutom hade jag visst hållit albumet upp och ned när jag satte in korten. Just my luck. Men de är där iaf. =D
Det är så hemskt med allt som händer i Egypten. Nu hade dessutom oroligheterna tagit sig till Sharm el sheikh och man kan inte låta bli att tänka på alla man träffade där. Eller på alla historiska föremål som blivit förstörda på Egyptiska museet i Kairo. Människor kan vara så… grymma. =(

I går var Peter o jag en sväng till Linköping. Vi hade planerat en del vi skulle fått gjort men kom hem med bara en sak avbockad. Fast vi funderar på att återvända en sväng nästa helg igen och gå o se ”Trassel” på bio.
Vi får se.

I dag hade jag rätt tråkigt. Jag var väldigt trött och visste inte vad jag skulle hitta på. Så efter en tupplur i Peters knä satte jag igång och gjorde en morotskaka. Var lite skeptisk först då jag råkade smaka på smeten. Inte god alls ju! Men resultatet blev riktigt riktigt bra! OM jag får säga det själv… ;) Ska man klaga så kanske det är på konsistensen, lite väl mjuk och inte något tuggmotstånd direkt. Men god var den iaf! =)

Skitbok

Sitter och tar det lite lugnt framför datorn efter en ”dag” i Linköping. Present till bror som fyller på fredag är fixad. Skönt det. =)
Trodde faktiskt att foten skulle göra ont då jag i går trampade på en glasbit och förlorade 10,3 liter blod. Men det kändes inte alls.
Det var visst reor i varenda affär och jag kände mig så duktig som med lätthet ignorerade alla. Tills jag råkade gå förbi Monki. I deras skyltfönster fanns en helt underbart ful ”kudde” med ett buttert ansikte på (går inte att förklara om ni inte sett den själv). Jag började nästan gapskratta och Peter drog med mig in för att titta närmare. Kom sedan ut med en underbar topp, en sådan där stooor en som man bara vill gosa in sig i. Fast 60kr för den var det väl värt. ;)

En annan sak som jag har tänkt skriva om rätt länge men inte orkat för att jag blir sur varje gång jag tänker på det: För någon vecka sedan köpte jag ”Anta din viktigaste utmaning – lchf” av ”Doktor Annika Dahlqvist”. Tänkte att jag skulle ta reda på lite mer bakgrundsfakta till den kosten eftersom jag äter efter den (för det mesta iaf ;) ) Men vilken skitbok!
Jag kan erkänna att jag inte läst hela boken och även att jag verkligen inte tänker göra det heller. Den så kallade logiken i boken är ologisk, hennes språk i vissa stycken obegripligt och den är riktigt tråkig.
Jag blir riktigt irriterad när hon bla skriver om att vissa som äter efter lchf kosten bara behöver äta ett mål om dagen. Och att detta skulle vara något positivt!
Eller när hon skriver i klartext att fysisk träning inte är en bra metod för att gå ner i vikt, pga att man äter mer då! Senare skriver hon ändå att fysisk träning tvingar kroppen att ta sin energi från fettdepåerna i stället för från musklerna.
Det är nästan att jag inte vill äta den här kosten bara för att en av huvudförespråkarna är så blåst… Jag menar, man (läs jag) får ju känslan av att hon tycker det är bra att svälta kroppen och skippa träningen. Två saker som jag verkligen inte tycker hör i hop med hälsa.
Men det är ju bara en liten del av boken och just min (och Peters) tolkning av den.
Är det någon som vill läsa den så finns den här. Ni får den!

Dumdag

Suck vilken dag. Ingen vet något, alla saknar stake och kvar blir man att ta hand om resterna. Haft en dålig natt också då jag vaknade var 20:e minut. Men trots det så har dagen gått ovanligt fort. Särskilt för att vara tisdag. Men jag känner mig ändå en aning knäckt och funderar på att skita i affären och satsa på online pizza. Har inte bestämt mig än.
Cykeln har börjar krångla igen också. Den är alltid dum, så fort det blir vinter så låser sig växlarna på en växel. Jag klagar inte direkt på det då jag i stort sätt bara cyklar på 3:an ändå. Men nu, i dag, så vill den hoppa över till 2:an hela tiden. Jag avskyr 2:an, den gör ju ingen nytta. Den hjälper inte tillräckligt i branta backar och man får cykla som en galning på raksträckor för att komma någon vart. Dessutom ”hackar” växeln. Ni vet när den hoppar över ett halvt varv då och då. Skitirriterande. Jag lyckas få in 3:an någon gång i bland under min färd, men straxt därpå är den tillbaka på medelmåttiga 2:an. BLÄ!

Senaste favoritlåten

H på jobbet gillar att tvinga på oss andra sina egna favoritlåtar. Allt annat är ju bara skit menar han. ;) Oftast är det ren plåga att lyssna sig igenom hans låtar, men i bland lyckas han faktiskt och då kan han lyckas ordentligt.
Det var ju tex han som fick mig att börja lyssna på ”Mumford and sons”. =)
Nu har han lyckats igen och introducerat mig för ”Edward sharpe and the magnetic zeros”.
Deras låt: ”40 day dream” är underbar och får mig att må bra. ”Home” är inte så dum den heller. =)
Är skönt med lite motvikt till bla ”Volbeat” och ”Disturbed” i bland.