Migrän

Ingen rolig morgon. Har haft huvudvärk i några dagar nu och egentligen var det väl väntat. Vaknade en dryg halvtimme innan jag skulle upp av att huvudet värkt. Migrän. Darrade i hela kroppen och sedan var det till att ta sig till toaletten. Längesen jag spydde av migränen nu. Tyvärr så har till och med Eeze börjat tappa sin förmåga. Den 9:e ska jag till sjukhuset, förhoppningsvis är dem inte lika dumma i huvudet som de brukar vara.

OS eller inte OS?


Jag har aldrig förstått mig på det här med OS. Sport överhuvudtaget har jag aldrig varit särskilt intresserad av att titta på och förstår inte vad som skulle vara annorlunda med OS. Tycker faktiskt den här ”hysterin” över det känns lite löjlig. Även folk på jobbet som i vanliga fall är rätt så ointresserad av sport blir helt till sig över OS. Dessutom verkar de flesta tro att alla är lika intresserad som de är, och skulle någon inte vara intresserad av OS är det som om personen bryter mot en oskriven social regel. Det är inte det att jag tycker illa om OS, visst är det roligt om Sverige gör bra ifrån sig. Jag bryr mig bara inte om det och att behöva bli ”påprackad” av det från TV, radio och folk runt omkring mig hela tiden är rätt så tjatigt. Tur att OS inte är varje år. =)


Här kommer en uppmuntrande bild från min väg hem från jobbet. Den är tagen med mobilen så det syns inte så väl, men kanterna på var sida om gångvägen räcker mig upp till midjan. Och då menar jag inte vallarna utan snön som ligger helt orörd… Det är helt jäkla otroligt hur mycket snö det faktiskt är just nu! Och vilka vallar! Vissa av dem som jag passerar på hemvägen är ungefär en och en halv bil höga. Dessutom har det snöat nästan konstant sen jag kom hem och så ska det snöa i helgen. Om jag hade älskat snö så hade det här varit rena paradis-vintern! =/

I dag var jag verkligen på väg till verkstan med min cykel för att lämna i den. Eller nästan på väg iaf. Råkade lägga mig på sängen och gosa med Peter en stund och sen när jag tittade ut så vräkte snön ner så jag tappade lusten. Ska göra ett försök i morgon igen. =)

I alla förhållandena så finns det ”fartbulor”, små gnabb och till och med gräl. Så är det bara. Det är de som klara sig förbi dem som har något hållbart. Det är så jag ser det iaf. =) Nej, Peter och jag har inte grälat, utan det är den andra sidan av det här jag tänkte skriva av mig om. Nämligen att man kan gå omkring och älska en person så mycket och allt känns bara bra. Men ändå, på någon sätt så kommer det perioder då allt känns lite extra bra. Man känner sig nästan nyförälskad igen och extra upprymd över att få vara med den här personen. Just nu är jag inne i en sådan period. =D Peter blir väl galen på mig snart så som jag klänger på honom. Stackarn… ;) Jag ❤ dig!

Tamale

Hot Tamale, hot hot Tamale. Hot Tamale HOT HOT! Do you like Tamale? Hot hot Tamele? Yes I like Tamale, hot hot!

Jag skyller helt och hållet på Peter!

Jaha

Då var det helg igen. För varje vecka som går så känner jag mig bara tröttare och tröttare. Kan det inte vara dags för semester snart? Vädret hjälper ju inte till heller. I fredags när jag skulle gå hem från jobbet provade jag att gå på andra sidan gatan, bara för att få lite variation. Slutade med att jag blev tvungen att gå över en del av trottoaren som inte var plogad. Snön räckte mig enda upp till min, hm, kvinnliga del.

VAD FAN!
Snön kommer verkligen att ligga kvar till midsommar. Och då försöker jag inte ens att överdriva. Tittade ut genom balkongen och såg att snön där nästan räcker över kanten. Tycker inte det ska vara så här. Men just nu har det lugnat ner sig lite ute. Nyss vräkte stora flingor ner, men nu är det bara små flingor…
Mor min fyllde år i går. Så direkt efter jobbet gick jag dit och straxt efter kom Peter och John med kina-mat, kladdkakan jag hade bakat och så vår present till henne. Hon har fått något mer, men det får hon själv vara med att bestämma närmare. Så efter lite krubb spelade vi Trivial Pursuit, hann inte klart men gjorde så att vi kan fortsätta en annan dag. Hon verkade nöjd över dagen så vi lyckades nog att fira henne. =)
Peters knä är inte mycket bättre. Det har blivit mycket mindre än vad det var i början, men han får fortfarande väldigt ont av att gå och det viker sig i bland. =( Men nu har han blivit sjukskriven 2 veckor till vilket är bra, nu slipper han känna press på sig och kan kurera sig i god tid. Att han fått en hel del pengar från Folksam som ”kompensation” är inte dumt det heller. ;)
Det finns musik som man kan lyssna på under en tid och sedan glömma bort. Har man tur kommer man ihåg dem efter några år och lyssnar lite på dem igen, men man fastnar inte lika mycket för dem och det är inte heller lika bra som man tyckte då.
Och så finns det musik som man hela tiden återvänder till det. Som är lika fruktansvärt bra nu som det var för 6-7 år sedan. En av dessa grupper är 3 doors down.
Och vilka minnen det kan framkalla! Vissa låtar kan verkligen ta mig tillbaka till när jag satt i tåget på väg till eller hem från skolan i Nässjö. Eller när jag satt hemma och spelade Sims 1. =)

Det var härliga tider det. =)

Det kommer mera…

Tittar ut och det jag ser är inte lockande. Inte lockande alls. Man skulle kunna tro att det är dimma, men det är det inte. Nä, det är fint snö som yr runt i alla möjliga riktningar. Fast kanske mest åt ett håll och det är tyvärr inte ens vertikalt. =/
Börjar bli trött på att gå till och från jobbet nu. Särskilt i det här vädret. Varje steg och fötterna glider lite på underlaget. I bland känns det faktiskt som man står still.
Nej, på måndag ska jag nog lämna in cykeln. Min ilska över eländet börjar gå över och jag är trött på att gå upp tidigare bara för att hinna till jobbet.

Jag vill berätta om en rolig grej på jobbet som en arbetskamrat berättade. Det här med att vi bara får ta pauser nu för tiden i stället för raster verkar inte fungera så bra. Därför gick två av våra chefer och deras chef runt på de olika avdelningarna och frågade vad vi tyckte om pauserna, om vi hade några idéer. Inte så smart.
På en avdelning hade en av cheferna berättat om företaget han hade jobbat på innan. Där hade de jobbat i 12 timmar med bara två 15-minuters raster. Därefter vände han sig till en av männen i den avdelningen (som även han hade jobbat på det företaget innan) och sa: ”Och det funkade väl bra, eller hur?” Varpå mannen svarade: ”Jag har opererat båda mina knän…” En kvinna la sedan till: ”Du kan ju komma med en jämförelse som funkar…”
Där fick han så han tålde! =D
Flera kom med förslaget att cheferna kunde ta bort deras stolar, höja deras bord och sedan kunde ju de stå upp hela dagen om det nu inte är så farligt. Men det lyssnade de konstigt nog inte på.