Försökte iaf

Trodde det här bara skulle bli en lätt förkylning som skulle passera lika snabbt som snoret ur näsan. Men jag borde ha lärt mig att det aldrig är så enkelt. Precis som snoret så fortsätter det bara.
I stället sitter jag här och mår ännu sämre än jag gjorde i går, har antagligen fortfarande feber och halva helgen har redan gått.
Jösses vad det höjer mitt humör då.

Har suttit en stund och försökt få till en roligare layout på bloggen. Själva koden har jag fått från en annan sida och sedan har jag gjort lite egna ändringar. Men vad jag inte förstår är varför texten har olika bokstavsavstånd på olika ställen. Och framför allt: VARFÖR kan jag inte ändra det?
Skumt så in i attan, men jag får väl överleva. Just nu har jag ingen ork till att försöka hitta fler lösningar. Har ni några förslag så låt mig gärna höra dem. Än så länge så funkar inte ens att ta bort formateringen på hela texten…

En rätt stor mängd skit

Så har man gått och blivit sjuk, igen.
Var ju inte längesen jag hade något virus som härjade. Nu har jag fått en släng av förkylning också. Tyvärr inte tillräckligt illa för att stanna hemma från jobb (ingen feber alltså) men illa nog för att må piss under tiden man är där.
Särskilt nu när vi bara har pauser i stället för raster. Arbetsledarna och företaget har ju sagt till oss att vi inte får sitta ner på pauserna. Vi får bara hämta kaffe och vatten och sedan dricka det under tiden vi arbetar så att det inte stör produktion.
Men det fick vi reda på i dag att det bara är BULLSHIT!
Vi hade fackmöte i dag på jobbet. Någon ”chef” (kommer inte ihåg hans titel) från regionskontoret för facket var på besök och informerade och svarade på en massa frågor. Han som inte ens jobbar här blev fly förbannad på den skit vi hade fått höra. Om inte företaget har någon som kan hoppa in på vår plats när vi måste gå i från så är det företagets fel. Vi får gå i stort sätt när vi vill.
Jobbar man på lina som bla jag gör så har man rätt till 5-6 minuter paus per timme, något som arbetsledarna sa att det bara gällde någon gång på 70-talet och inte stämmer nu.
Om vi behöver vila kan vi bara sätta oss ner och det ska vi göra sa han.
En kvinna frågade honom då vad man skulle göra när företaget har tagit bort alla stolar från arbetsplatsen. ”Ta med dig en ut från lunchrummet då” var hans svar.
När hon försökte säga till honom att företaget aldrig skulle gå med på det röt han nästan i och sa att det inte spelar den minsta roll om företaget inte skulle gilla det, de har inget att säga till om den saken.
Jag gillar den mannen. =D
Annars var det väldigt många intressanta saker som togs upp, synd bara att vi bara hade en timme på oss.

Jag anmälde mig som intresserad till att gå med i företagets fackliga grupp för ett tag sedan. Så i dag så tog facket chansen att presenterade de ”kandidater” man har att välja mellan på nomineringsmötet på torsdag, däribland mig. Vi är 6 stycken som ska fylla 3 platser. Jag kommer inte att bli vald, det var andra som var mycket mer kunniga och som skulle passa mycket bättre än mig, men det gör inget. Jag har iaf visat mitt intresse. Huvudsaker är ju att rätt folk väljs in som kan föra vår talan bra.
Häromdagen var det riktigt läskigt.

Jag var på väg hem från jobbet (tror det var i onsdags) och hade lite svårigheter med att cykla. Det hade kommit en hel del snö och väglaget var inte det bästa. Med andra ord så var det väldigt halt och minsta lilla sväng kunde resultera i att man hamnade på backen.
Jag cyklar iaf längst Sveagatan, på vägen då cykelbanan var i ett så dåligt skick, och cyklar precis om en annan cyklist som trotsade cykelbanan. Jag hade precis kommit framför honom då jag ser att han tittar hastigt bakåt och sedan trampar på lite extra fort. Hinner tänka att det verkar lite barnsligt av honom att cykla fortare bara för att jag inte ska ”komma förbi” då jag plötsligt får tvärnita.
Den jävla idioten hade hastigt svängt ut framför mig för att korsa vägen över till andra sidan.
2 CM FRAMFÖR MIG!
Min cykel började fara åt först vänster på vägen och sedan åt höger rakt in i en snövall, då jag försökte få stopp på cykeln.
En snövall är ju inte så farlig men bilarna som fick tvärnita (i blixthalka) för att inte köra på mig är lite värre.
Jag blev tyvärr så chockad och var tvungen att koncentrera mig på cykeln att jag inte hann skrika ”Jävla idiot!” förrän han var alldeles för långt borta.
Var asförbannad enda tills jag kom innanför dörren här hemma, då jag började lipa i stället.
Sedan kändes det bättre.

Äntligen fredag nu då.
Har haft lite enkelt fredagsmys här framför datorn men börjar bli rätt trött. Det har varit en lång vecka och även förkylningen gör sitt.
Peter jobbar natt så jag tar nog och lägger mig i sängen med en bok nu eller kanske en film

Avslutar med denna goa bild på min äldsta katt Zoomer. Han har börjat lägga sig på min huvudkudde igen, som han gjorde när han var lite. Väldigt mysigt att vakna med en varm katt som huvudkudde. =)

Natti natt!

Söndag kväll igen

Varför är det alltid slutet av helgen? Varför är det aldrig början av den?
Känns så iaf.
I morgon är det jobb igen.
9 timmar av i stort sätt stillastående montering av i stort sätt samma sak om och om igen. Sedan hem. Äta. Lite TV innan det blir sängen. Sedan jobb, mat, TV, sängen osv osv.
Låter så himla skitroligt eller hur?

Men om jag inte kan ändra på det (kan och kan…) så kan jag iaf ändra på håret! ;)
I mon (om jag hinner det vill säga) ska jag ringa frissan och boka tid. Vill ha något annorlunda denna gång så jag har kollat runt på nätet och hittat några bilder som ser lovande ut. Fast, det betyder ju inte att jag inte kommer hem från frissan med samma frisyr som alltid, men det är ett försök iaf. =)

Helgens latheter

Vad vi har varit lata den här helgen. Inget städ och vi har ätit ute två ggr.
I fredags var vi ju på Fish och åt och drack några drinkar och i går gick vi till Golden Thai och åt tre-rätters (fyra om man räknar med salladen innan).
Trodde verkligen vi skulle spricka när vi gick därifrån, ändå åt vi långsamt. Var där i över 2 timmar.
Men i dag får det bli hemlagat, måste ju ha rester som jag kan ta med mig till jobbet i morgon. Undrar hur man ska göra på fredag med maten. Det blir ju som vilken dag som helst om man inte lyxar till det lite. Någon form av färdigmat då? Pizza skulle funka någon gång, men alla andra fredagar? =/

Istapparna ute på balkongen blir bara längre och längre. Hoppas jag är hemma när de börjar falla ner, det blir nog rätt coolt att se. Tyvärr rätt högljutt också. Är rätt sugen på att gå ut och bryta av en, men det vore ju att förstöra ett eventuellt framtida nöje… ;)

Nya "raster" och helg

I går såg jag något från fönstret som jag inte lagt märket till tidigare.  Lustigt att jag inte gjort det men å andra sidan så är det ju alltid mörkt när jag är hemma utom på just fredagar som i går.
Det hänger stora istappar längst hela vägen av yttertaket. Rätt häftigt. Försökte fota det, men det var kallt ute och jag var trött.

Tidigare har jag skrivit om de nya arbetstiderna vi fått och som börjar att gälla på måndag. I går på fredagsmötet fick vi reda på hur våra raster kommer att se ut. Det positiva är att frukost och lunch kommer att förbli de tider vi hade innan.
Jättebra, lätt att komma i håg.
Men vi har också haft 3st 10 min raster under dagen. En innan frukost, en mellan frukost och lunch och en efter lunch. De har räddat dagen. Man hinner ta en frukt eller lite kaffe och framför allt, man kan sätta sig ner en stund och vila benen. Då vi inte har några stolar på vår arbetsplats så måste vi nämligen gå någon annanstans för det.
Men nu är det slut med det (också).
Från och med i morgon så har vi inga raster längre. Vi kommer att ha pauser.
Med det innebär det att vi kommer att få gå i från arbetet några ggr om dagen för att tex gå på toa eller hämta kaffe eller läsk. Bara det inte stör produktionen. Och vi måste sen dricka drycken på vår arbetsplats medan vi fortsätter att arbeta. Och det måste vara i en mugg/glas med lock.
Dessutom får vi inte äta i produktionen vilket innebär att det är adjös med mellanmålen. Det enda som håller oss uppe mellan frukost o lunch.
Och en idiotgrej till (som egentligen inte rör mig) vi får inte använda pauserna till att röka. Det får endast ske på frukost och lunch. Roligt för alla dem som röker eller står bredvid en som gör det.
De är så rara mina chefer…

Av någon anledning fick det mig att tänka på den här låten:

Om ni inte hörde texten så finns den här.

I går var det rätt nice iaf (efter jag slutat jobbet…) ;)
Satt och tog igen mig vid datorn efter denna jobbvecka och började känna mig hungrig.
Då fick jag snilleblixten att vi skulle gå till Fish & Ale och äta lite.
Vilket vi gjorde. =D
Vi satt till och med där så länge att vi orkade en efterrätt. Peacon paj är inte dumt! ;)
Fick en himla god drink av Malin (tror hon heter så) med bla lime, passoa, vodka och passionfruktsjuice.
Jum jum!