Hörnskrivbord, dofter och Peter

Tidigare kunde jag säga att jag sitter vid pojkens nya fina Mac mini (det är något särskilt med mac…). Nu kan jag säga att jag sitter vid pojkens nya fina Mac mini OCH hans nya fina hörnskrivbord/databord. ;o)

Peter och jag skulle gå ut en sväng i går för att ta oss något att äta och för att det var så härligt väder (dock lite blåsigt) och då skulle vi först gå till Jysk (som öppnade här i stan i torsdags) då Peter hade varit där i går och kollat in ett hörnskrivbord. Efter lite betänketid slog han till.
Det var först efteråt som vi kom på att det nog skulle vara lite tungt att bära det därifrån och hem. Som tur är har jag en gullig mamma som kom dit med bilen. Tack mamma!

Därefter blev det ”ihopmontering”. Pojken satt på golvet och pusslade meden jag tittade på och emellanåt fnissade… =o) Men nu står den här, alldeles träig och fin.

I förrgår var jag i sommarstugan. Det var ju så underbart väder att man kunde sitta ute i bara linne och inte frysa ens när det blåste. Men tyvärr verkade det som om gräset också tyckte detsamma eftersom det hade sträck på sig så mycket som möjligt.
Så det blev att klippa gräsmattan igen. Men tack vare korna som flydde och sprang lösa på gräsmattan i höstas (tror att det var då) när marken var lerig och mjuk och efterlämnade massor av hålor så går det knappt eftersom gräsklipparen bara fastnar i marken. Kul.

Sedan tvättade jag av bilen när vi ändå var där uppe. Dock inte så noga, det behöver vi nog pasta till. Men iaf så hade vi inget medel till fönsterna så mormor sa att jag kunde blanda ättika med vatten och spruta på. Mmm ättika… Det både smakar och luktar gott. =o)

Ja, jag är ganska mycket för lukter. Jag har väldigt svårt för lukter som inte luktar gott. Jag tror inte att jag skulle tex spy om jag skulle se något riktigt äckligt, däremot skulle jag nog göra det om jag kände lukten.
Lite roligt, medan Peter vill lukta på det mesta, vill jag SLIPPA lukta på det mesta. OM det inte är så att det luktar gott. Jag kan bli alldeles lyrisk av något som luktar gott. Tänk bara att stå i en skog när det nyligen har regnat. Eller att stå i en trädgård (jag tänker då på den i stugan) när luften är varm, gräset är nyklippt och vinden för med sig alla dofter från blommorna, sirénerna, körsbärsträden och buskarna. Mmmm…

I fredags fyllde ju Petra år och då var vi och Emelie ute en sväng. Det var roligt, det var ett bra tag sedan vi var det bara vi tre. Men jag kan inte precis säga att det var mycket folk. Fast å andra sidan kan man ju inte säga att vi var på ett ställe där de flesta i vår ålder går till. Så vill man träffa tex killar så går man någon annan stans. Men eftersom både Petra och jag är i stadiga förhållanden och mycket kära så går vi ut bara för att umgås och ev träffa någon bekant. Därför är Baronen ett bra ställe eftersom de inte spelar lika hög musik. Däremot träffar man ibland en hel del på torget efter 1. Det som är bra med en småstad som Tranås: Folket går till olika ställen under kvällen, men vid 1 så samlas alla på torget.
När vi stod där kom det fram en kille som försökte få med oss på efterfest. När han tjatat en stund började han ropa på sina polare som även de, när de kommit fram, började tjatat om att vi skulle hänga med. Alla hade de druckit för mycket och visste säkert knappt vad de själva sa. Förutom en av dem. Han däremot stod mest tyst med en stadig blick och lyssnade. Till slut tröttnade vi en del på dem och började prata om saker bara vi sinsemellan. Men när jag började prata om att Peter nog satt hemma och programmerade just då på sin nya Mac tog ”den tysta killen” några steg framåt och började fråga i vilket språk Peter programmerade i osv och lyssnade faktiskt när man svarade. Jag tror att Petra och jag Emelie blev lika förvånade. Sedan började vi prata om katter och brandalarm som går på av ingenting. Det är nog första gången jag har träffat en främmande kille på torget efter 1 som INTE är full. Tummen upp till alla killar och tjejer som är så! ;o)

Vid 2 var vi trötta och sa därför hej då till killen och hans polare och gick sedan hem. Och vad finns det som är bättre än att gå hem till sin pojkvän och få en rejär kram av honom? Inget, särskilt inte när pojkvännen är Peter! =*

Jisses vad varmt!

Jag cyklade till och från Aktivitetshuset nyss och är nu så varm att det faktiskt känns lockande att krypa in i frysen och stänga dörren. Det är sådana här dagar man ska vara på landet. Närmare bestämt i våran sommarstuga. Tänk att sitta ute och bara koppla av med en bok. Hoppas vädret håller i sig hela helgen (om jag ska klaga så kan det blåsa liiite mindre, tack) så att man bara kan ta det lugnt när vi åker dit. Förra helgen klippte jag både gräsmattan och körde med trimmern och just nu känns det väldigt skönt att ha det gjort.

Förutom den lilla turen till Aktivitetshuset nu på morgonen, kommer det här nog att bli en mycket trevlig dag. Min bästa vän fyller 20 i dag (GRATTIS PETRA!) så det ska firas. Och både innan och efter ska jag till min älskling (puss, Peter!). Dessutom är det fint väder och jag är på strålande humör!

Förresten, det är ingen som har några bra förslag på vad man kan ge till en tjej som fyller 20? Jag får inte pengar förrän nu i eftermiddag och måste snabbt komma på något till henne. Jag älskar att köpa saker till andra, såvida jag har pengar och vet VAD jag ska köpa.
Nä, antar att ni har lika många idéer som jag just nu…
Nåväl, jag kommer på något.

Ha en så underbar dag allihop!

Studieplaner

Har kollat runt lite efter olika utbildningar och hittat ett par som låter intressanta. Men det är ju lite sent att söka in nu till hösten. Tom på aktivitetshuset tycker att jag ska göra det iaf eftersom jag kan få en plats som reserv. Men innan dess måste jag väl läsa in något ämne vilket nog bara är bra. Kan behövas en mjukstart till pluggandet eftersom det iaf var ett år sedan jag senast satt vid skolbänken.

Ett ämne som jag i stort sätt måste läsa är matematik C. Jag läste A och B på gymnasiet och hade ganska lätt för det. Men jag är sådan att använder jag mig inte av det jag har lärt mig så glömmer jag bort det ganska fort. Så jag får väl se hur det kommer att gå när jag kastar mig in i C. Förhoppningsvis kommer minnet för en gångs skull att backa upp mig, annars kommer jag väl att sitta där som ett fån och räkna på fingrarna.

Det var dock ett program som sista anmälningsdagen var i oktober och sedan började man till vårterminen. Det skulle inte vara så dumt. Då hinner jag ju också bekanta mig med tanken lite mer. Tror ändå inte jag hittar ett jobb innan dess och i stället kan jag söka praktik inom något med djur och se om det skulle passa mig eller inte. Hm… Låter ju nästan som en plan.
Fast ni ska se att arbetsförmedlingen och aktivitetshuset tycker något helt annat.

Första dagen på Aktivitetshuset

Då har man börjat på Aktivitetshuset då. Var där första gången i dag och ska tillbaka på onsdag. I morgon ska jag i stället till Arbetsförmedlingen för att prata om vad det finns för möjligheter till studier. Det är lustigt, min handläggare på Af var på mig om att hitta praktikplats, det tyckte hon var det viktigaset just nu (förutom att söka jobb då). Men handläggaren Tom på Aktivitetshuset tycker det är bättre att börja studera.
Folk får gärna bestämma sig!

Annars hade jag faktiskt tänkt att söka praktik på veterinärskliniken här i stan. Av någon anledning har jag blivit ganska sugen på att prova på att jobba med djur. Jag har ju ingen som helst erfarenhet av det förutom den jag får av att ta hand om mina 6 ullbollar hemma. Och inte heller någon utbildning, så det är inte säkert att någon skulle vilja ha mig ens som praktikant. Jag skulle ju kunna vara mer i vägen än till nytta.
Men, det kan ju inte bli värre än ett nej. Så jag får se vad som sägs i mon. Finns det inget bra just nu så kan jag ju ringa och fråga.

I bland får jag sådan lust att vara med om något nytt. Jag vet inte hur jag ska förklara det… När jag började gymnasiet så var det ju en helt ny skola i en stad som jag inte kände så väl, med många nya ansikten och nya rutiner. Visst var det nervöst och lite jobbigt att inte känna till allt omkring sig. Och just då så uppskattade jag det kanske inte så mycket. Men nu så saknar jag det. Jag tycker om att komma till en plats jag inte känner till och sedan utforska det och göra mig hemmastadd där. Det är mysigt.

Den upplevelsen skulle jag gå miste om om jag valde att studera på distans. Jag har kollat runt lite vad det finns för kurser och program man kan gå på distans och det finns en del för utbildningar med data. Och det är jag ju intresserad av. Det vore ganska smidigt också eftersom jag varken slipper pendla eller ev flytta. Men samtidigt vore det roligt att träffa lite nya personer och se några nya platser.
Så vad göra?
Skulle tro att det för närvarande bli att vänta och se.